Община Сливен

Инфекциозното отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен отново приема пациенти

---
19.05.2020 / 10:26

Инфекциозното отделение на областната болница в Сливен от днес отново приема пациенти. Това е съобщил пред БТА директорът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров.

 

Приемът в отделението бе преустановен на 30 април заради вътреболнична инфекция, като тогава в отделението имаше 14 пациенти. С коронавирусна инфекция бяха заразени двама лекари, пет медицински сестри и една санитарка, като единият от лекарите - д-р Илияна Иванова, почина.

 

По думите на д-р Петров, в отделението е била извършена цялостна дезинфекция, там са били настанени трима пациенти, които са лежали в друго отделение на болничното заведение.

 

По информация на областния управител Чавдар Божурски, който е председател на Областния кризисен щаб, двама лекари и четири медицински сестри са командировани в инфекциозното отделение на областната болница.

 

Другата болница, в която се лекуват пациенти с коронавирус от областта, е филиалът на ВМА-Сливен, където са настанени 10 души, като Инфекциозното отделение там разполага с 20 легла. Две частни болници също са разкрили отделения, като МБАЛ "Хаджи Димитър" разполагат с 10 легла, а болницата "Царица Йоана" - пет легла.

Сливен.нет

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев