Община Сливен

РУО - Сливен за предстоящите събития от „Месец на образованието“

-------
13.05.2020 / 09:22

Регионалното управление по образование в Сливен подготвя и реализира част от дейностите за превръщането на май в „Месец на образованието“. Важните моменти в инициативата са Панорама на образованието – 2020; Награда „Златно сърце“ и Дейности на училищата от област Сливен.

 

Заради мерките, наложени при извънредното положение в страната, този път Панорамата няма да се проведе на площад или в зала, а в електронна среда. Презентациите на всяко едно от учебните заведения ще бъдат публикувани в сайта на РУО в средата на месец май и ще бъдат активни до осъществяването на приема на учениците. Това обяви пред Дарик радио Милена Чолакова, началник на Регионалното управление по образование в Сливен.

 

По инициатива на РУО – Сливен всяка година в навечерието на 1 юни тържествено се връчват награди „Златно сърце“ на деца и ученици от област Сливен, извършили добродетелни постъпки. Приемат се вече номинациите, но тази година се налага провеждането на церемонията да бъде променена.

 

Извънредното положение, в което функционира образователната ни система, носи своите предизвикателства пред педагозите, учениците и родителите, но им дава и възможност ежедневно да показват способности и силен дух.

С въвеждането на дистанционното обучение и с помощта на родители, учители и ученици настоящата учебната година е спасена, отбеляза началникът на РУО Сливен.

 

В Сливенска област около 80 % от учениците се обучават дистанционно, а само в някой училища от малките населени места се раздават задачи на книжен носител.

 

„А абитуриентите са тези, които няма да усетят тази година празничните емоции на месец май, но пък ще научат един урок, че здравето е най-важно и когато искаш да учиш, намираш всякакъв начин да го направиш, посочи Милена Чолакова.

"Дарик"
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев