Община Сливен

Две медицински сестри от Сливен ще помагат на колегите си от Ямбол

-------
13.05.2020 / 09:20

Две медицински сестри от Инфекциозното отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“ – Сливен ще помагат на своите колеги от МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Ямбол в борбата COVID 19. Днес в 19:00 часа кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов лично ще благодарят на медицинските работници.

 

„Признателен съм, че те се отзоваха. Вярвам, че Ямбол и Сливен имат общо бъдеще и оценям подкрепата, която получаваме в този тежък момент,“ каза кметът.

 

Медицинските сестри идват в Ямбол на знакова и празнична дата.

 

Днес е Световния ден на медицинските сестри, който се чества от 1974 г. по инициатива на Международния съвет на медицинските сестри (ICN).

 

Денят е прокламиран в чест на годишнината от рождението на първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл (1820 – 1910).

 

През 1912 г. Лигата на Международния Червен кръст и Червен полумесец учредява медал на нейно име, който и до днес е най-почетната и висша награда за медицинските сестри по целия свят.

 

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански честити празника на всички медицински сестри, които изпълняват тежките задължения на своята благородна професия в трудните условия на пандемия, с пожелание да бъдат здрави, все така всеотдайни и смели.

 

По информация на заместник-директора на МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Ямбол, д-р Валентин Вълчев, обстановката в болницата към момента е спокойна.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев