Община Сливен

Престижно класиране на млади сливенски математици

-------
12.05.2020 / 11:16

Денис Сираков от 6. клас, Раян Камаринчев и Марияна Димитрова от 5. клас на ППМГ „Добри Чинтулов” се класираха за финалния кръг на математическото състезание ARML (Американска регионална математическа лига). Състезанието се проведе на 8 май 2020 г. В него взеха участие 40 ученици от 3.-6. клас от цялата страна. Участниците в него бяха допуснати след проведен предварителен кръг през декември 2019 г. в гр. Пловдив в присъствието на директора на състезанието Тим Сандърс. Извънредното положение наложи състезанието да се проведе онлайн, като се използва платформата Zoom.

 

 

 

Самото състезание включваше следните кръгове: Sprint, Target, Number Sense и Team.

 

 

 

Кръгът Number Sense (Бързо смятане) изисква бързина при решаването – 80 задачи за 10 минути, без калкулатор и чернови.

 

 

 

Кръгът Sprint (Спринт) изисква решаване на 30 задачи в рамките на 40 минути.

 

 

 

Кръгът Target (Точност) включва решаването на 8 задачи за 24 минути.

 

 

 

За индивидуалното класиране се събират точките на състезателите от двата кръга „Точност” и „Спринт” и ¼ от резултата от „Бързо смятане”.

 

 

 

Кръгът Team (Отборен кръг) включва отбори с по 4 участници, които в рамките на 20 минути трябва да решат 10 задачи.

 

 

 

Състезанието от българска страна бе организирано от Академия „21 век“ - Пловдив. Направена бе подготовка за състезанието от преподаватели на школата и от бивши състезатели по математика.

 

 

 

Допуснати до финала на международното състезание са първите десет участници от всяка възрастова група. И тримата участници от ППМГ „Д.Чинтулов“ - Денис Сираков, Марияна Димитрова и Раян Камаринчев, се класираха в челните десетки за финалния кръг, който ще се проведе през лятото на 2020 г.

 

 

 

Денис Сираков зае второто място в отборното класиране със съотборници от МГ – Пловдив, а Раян и Марияна – четвъртото място отборно със съотборници от ПЧМГ - София.

Още снимки от новината

-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев