Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 6 май - Гергьовден

-------
06.05.2020 / 10:22

Скъпи съграждани,

Приемете моите поздравления по случай 6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия!

На този ден почитаме свети Георги Победоносец – един от символите на вечната борба между доброто и злото, останал в националната ни памет като покровител на всички, които с достойнство и чест, с воля и героизъм, са се борили и се борят за защита на Отечеството. Един повод да сведем глави в знак на дълбока признателност към многобройните знайни и незнайни войни, пред тяхната храброст, героизъм и патриотизъм, в не една битка за свобода и независимост!

 

 

Гергьовден ни носи и радостта и надеждата за успешна и плодотворна година, копнеж за по-добър живот. Когато целият свят е изправен пред невидимия враг, всяващ страх, в празничната магия на този свят ден, нека отправим своите молитви към светеца за закрила, за хармония, доброта и благодат. Нека с достойнство и мъдрост пазим традициите си, за да пренесем през вековете трудолюбието и обичаите на поколенията, герои на безвремието. Да вдъхнем на самочувствието ни на родолюбив народ, духовна сила и дълбока вяра в по-доброто утре! Така необходими в тази сложна епидемиологична обстановка, създадена в резултат на COVID-19, превърнала се в битка за живот в мирно време.

 

 

Честит имен ден и на всички именици!

 

 

Пожелавам Ви от сърце Свети Георги да донесе в домовете Ви здраве, надежда и благоденствие, смелост и увереност за победа на доброто!

 

 

Честит празник!

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев