Община Сливен

633 проверки за спазване на карантина в Сливенско... Досъдебно производство за притежание на наркотици в Нова Загора

-------
05.05.2020 / 10:21

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 633 проверки за спазване на карантина на територията на областта - РУ-Сливен-449, РУ-Нова Загора-112, РУ-Котел-30 и РУ-Твърдица-42. Установени са 9 случая на нарушаване на карантина- 7 за РУ-Сливен и 2 за РУ-Нова Загора. Образувани са досъдебни производства.

 

760 проверени лица за спазване на карантина в сливенския квартал „Надежда“ в дните от 1 до 3 май. В резултат на засиления контрол в квартала служители на участък „Надежда“ са извършили множество проверки са спазване на противоепидемичните мерки. Връчени са 128 предписания на РЗИ-Сливен, издирени са 120 лица, подлежащи на карантина.

От проверените 760 лица, поставени под карантина, са установени 9 случая на нарушаване на предписанията, за което в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

Ограничаване движението на хора и безцелното излизане от квартала е осъществено от полицейски служители и доброволци. Извършвани са денонощни обходи за недопускане нарушаване на обществения ред, като са отработени 4 сигнала за силна музика и междусъседски скандали. Съставени са 12 протокола за предупреждение по чл.63 от Закона за МВР.

В хода на извънредните действия е разкрито престъпление. Служители на участък „Надежда“ са задържали извършител на кражба от частен имот в град Сливен.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при операция срещу наркоразпространението. На 4 май при проверка на адрес в град Нова Загора и последвали процесуално-следствени действия е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Жилището е обитавано от 35-годишния К.Д. от Нова Загора. Той е отведен в районното управление и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев