Община Сливен

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица в Сливен

-------
04.05.2020 / 16:02

Успешно приключване на данъчната кампания за деклариране на доходите на физическите лица отчетоха от офиса на НАП в Сливен. Над 80 процента от декларациите за доходите на физическите лица (близо 10 000 подоходни декларации) са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис. Данъчните отчитат ръст от над 30 на сто при електронното деклариране в сравнение с миналогодишната кампания. От началото на годината чрез физическите POS терминали в салона за обслужване на клиенти на офиса на НАП в Сливен са платени близо два и половина милиона лева данъци без такси. Преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които Националната агенция за приходите предложи за първи път тази година. Значително – почти три пъти, е било намалено и средното време за попълване на формуляра, показва статистиката на данъчните. От началото на извънредното положение в салона за обслужване на офиса на НАП в Сливен са били приети над 6 000 клиенти, които са получили различни услуги.

 

Директорът на офис Сливен Петко Дюлгеров изказа благодарност към служителите за проявения висок професионализъм и всеотдайност при изпълнение на задълженията и обслужването на клиентите, и към гражданите, които във времето на извънредното положение са декларирали и платили в срок данъците си като по този начин са изпълнили добросъвестно задълженията си към фиска.

 

От офиса на НАП в Сливен напомнят, че едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на месец юни.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев