Община Сливен

Майка и дете спасиха семейство от пожар в котленското село Градец

------------------------------------
01.05.2020 / 16:43

Майка и дете са били първите притекли се на помощ при пожар в къща в сливенското село Градец. Къщата е изгоряла за минути и от нея на мястото сега няма и помен, а семейство Русчеви просто са благодарни, че са живи, споделят те пред „bTV“.

 

Децата на Димка Боянова са първите, които чуват отчаяните виковете и съобщават на майка си. Те са съседи на пострадалите и са излезли веднага, за да се притекат на помощ. Пламъците са били високи 20 метра.

 

Първата мисъл на Димка е била да извади отвътре комшиите си, защото е знаела, че мъжът е трудно подвижен. За целта е счупила стъкло с камък. Веднага се обадили и на полицията, които са довели и пожарната, а Димка и синът ѝ Митко са продължили да помагат и на тях с дърпането на маркучите.

Смелите съседи признават, че са се изплашили, но казват, че нямало какво друго да направят – „трябва да се помага“. Малко след това комшиите приютяват семейство Русчеви. Таня Русчева им благодари „от цялата си душа“ като казва, че „ако не бяха те ние нямаше да съществуваме сега“.

 

Кметът на селото Веселин Урумов увещава, че няма да оставят семейството сами. Настанили са ги в друга къща в селото и от понеделник ще ги включат в програмата за безплатен топъл обяд.

 

Призовават се хората, които имат възможност, да помогнат на останалото без каквато и да е покъшнина семейство.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев