Община Сливен

Извънредно! COVID-19 не подмина, уви, и Сливен. Заразеният е ром, завърнал се от Англия

-------
25.03.2020 / 17:21

Започна традиционният брифинг на Националния оперативен щаб. 22 са новите случаи. Общо стават 242. "16 нови случаи в София и един в Сливен, в Пловдив - 2, един в Плевен и двама в Благоевград. Новата област е Сливен", каза Мутафчийски и добави, че двамата души, които са в тежко състояние в "Пирогов" все още нямат подобрение.

Заразеният е ром, завърнал се от Англия - научи "Седмица".

"В момента на границата с Турция имаме затруднена обработка на товарни превозни средства. Има 1200 камиона, които са в процес на изчакване, които искат да преминат само през пункта Капитан Андреево". Отменена е заповедта, защото към този момент се водят разговори между нашия и турският външен министър", стана ясно по време на брифинга. "Турция е въвела различни ограничения. Няма ограничения за турските камиони, за българските камиони с български водачи", каза той. "Психиатрията във ВМА е отделена за военнослужещи, които имат инфекциозни заболявания. Това не е от интерес на широката публика", заяви той. "Имаме високотехнологична носилка. Тя е предназначена за група заболявания, в които не влиза коронавирус заболяването", заяви Мутафчийски. "РЗИ взима първа проба. Гледаме кога изтича карантината - на 21-ия ден се взима първа проба след карантината, след това до 24 часа втора проба и тогава става ясно здрав ли е вече контактният", обясни шефът на ВМА.

"Частните лаборатории разполагат със същите тестове, които и ние. Информацията от тях пристига по това време в момента - 17:00 часа", заяви той. Той не можа да каже колко от тези 242 души са случаи, потвърдени от частна лаборатория.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев