Община Сливен

Кметът Николай Грозев посети селата Коньово и Съдиево и обсъди с кметовете мерките за борба с коронавируса

-------
25.03.2020 / 17:06

Поредна проверка, за спазване на указанията, във връзка с предотвратяване на разпространението на коронавируса, в новозагорско, направи днес кметът на община Нова Загора Николай Грозев. Той посети с. Коньово и с. Съдиево, където в среща с кметовете, обсъдиха мерките за борба с COVID-19.

„Тъй като в селата преобладаващото население е възрастно, призовавам земеделските производители, във всяко населено място, да предоставят, при възможност, техника, с цел подпомагане дезинфекцията на по-големи площи в тях. Община Нова Загора ще осигури необходимите препарати. Нека изпреварим пикът на заразата и покажем, че сме отговорни към този световен проблем. Зная, че е трудно на всички, но, за да ограничим до минимум движението на граждани, по възможност, моля, всички семейства да ограничат посещенията си до магазин или аптека до веднъж на три дни.

Разчитам на гражданската съвест на жителите на моята община. В следващите 20 дни град Нова Загора, всички квартали и 32 населени места, ще бъдат масово дезинфекцирани с препарата „Санифорт“. Общината безвъзмездно ще предостави дезинфектант на обществени институции и на домоуправителите на блоковете.“ – каза кметът Николай Грозев.

Още снимки от новината

-------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев