Община Сливен

Спортното училище в Сливен - новатор в прилагане на дистанционната форма на обучение

-------
25.03.2020 / 12:26

Добри резултати и интерес от страна на учениците отчита Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен след първата виртуална учебна седмица. В дистанционната форма на обучение са обхванати почти 100 % от възпитаниците на специализираното учебно заведение. Характерното при тях е, че освен учебен процес, се прилага и спортна подготовка при това и с успех.

 

Екипът, който включва директора на учебното заведение Наташа Иванова и заместниците Лъчезар Дойчев и Лидия Петрова, е изработил план за дейността преди началото на виртуалното обучение. В тази връзка, 16-те учители по спорт към училището са информирани за преструктурирането на учебния-тренировъчен план за ситуацията, пред която е изправена страната ни.

 

„Занятията в Спортно училище „Димитър Рохов” започнаха още на 16 март”, сподели пред Дарик радио зам.-директорът по спортна дейност Лъчезар Дойчев. По думите му до средата на първата виртуална учебна седмица са обхванати почти всички 260 ученици, които участват в дистанционното обучение.

 

„С малкото деца, които нямат възможност за онлайн връзка, се поддържа контакт по телефона, уточни Дойчев.

 

Изготвен е учебен график, по който децата тренират и учат по два пъти на ден, но вече приложен във виртуална среда, което предлага по три учебни часа и тренировка преди обед и още толкова следобед. Групите са сформирани според всички учебни предмети, които се изучават в училището.

 

Спортните класни стаи са 16 на брой и са под ръководството на треньорите към училището. Тренировките започват в точно определен час по график и се работи в два потока според възрастта, 6-8 клас и 9-12 клас.

Интересна е формата, под която се провежда всяка една тренировка, съобразена със спецификата на съответния спорт в домашни условия.

 

„Децата са ентусиазирани, участват активно, справят се със задачите и им е доста интересно”, сподели Лъчезар Дойчев.

 

Не липсва и обратната връзка, като учениците заснемат клипове, които връщат във виртуалната среда, а треньорите следят, коригират слабостите и дават насоки за правилното изпълнение, като има възможности за видео или аудио връзка.

 

Идеята по този начин да се съчетае учебно-тренировъчния процес е изцяло на ръководния екип на сливенското Спортно училище. За новия начин на обучение те с гордост споделят, че са търсени от останалите училища по спорт в страната.

 

„В рамките на втората виртуална седмица сме изчистили всички недостатъци на системата. Децата се включват с интерес в обучението и се надявам, че ще съхраним нашите шампиони и след приключване на трудното за всички ни състояние, ще разчитаме за бъдещи успехи”, каза още зам.-директорът пред Дарик.

"Дарик"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев