Община Сливен

Ефимия Павлова спечели конкурса за директор на ДКТ - Сливен

-------
23.03.2020 / 16:06

Ефимия Павлова – досегашен директор на Държавния куклен театър – Сливен, е избрана за нов мандат на този пост след проведения в Министерството на културата конкурс. Канадидат за длъжността беше и Мария Радилова Райнова.

От Министерството на културата обявиха резултатите от състоялите се конкурси за директор на общо седем куклени театъра - във Видин, Русе, Габрово, Добрич, Ямбол, Сливен и Пловдив.

Съгласно вече установената практика на МК за трайно въвеждане на конкурсното начало при избор на ръководители на тези културни институции, кандидатите представят своя концепция за развитието на съответния театър и участват в събеседване с комисията, съставена от представители на министерството, съответната община и експерти.

След въвеждането на извънредно положение във връзка с епидемията от коронавирус Министерството на културата своевременно съобщи, че преустановява провеждането на насрочените конкурси за директор на Куклен театър - Търговище, Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Бургас и Куклен театър – Варна, до второ нареждане.

 

Източник: "Аве Сливен"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев