Община Сливен

Нито една сливенска фирма не е дарила средства по обявената сметка за борба с коронавируса

-------
21.03.2020 / 11:18

30 души от община Сливен са се записали като доброволци в инициативи, свързани с борбата с COVID-19. Нито една сливенска фирма обаче не е дарила средства. „До края на вчерашния ден няма постъпления по сметката”, заяви кметът Стефан Радев в отговор на въпрос на Канал 6. Тя беше обявена заради многобройни запитвания от страна на бизнесмени, които искат да помогнат финансово.

„На този етап Домашният социален патронаж извършва доставката на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост на самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора. Смятаме, че това е по-сигурно, но ако ресурсите не ни достигнат да се справим самостоятелно, ще се обърнем за помощ и към доброволците“, каза градоначалникът.

 

Кметът Стефан Радев отново апелира гражданите за самодисциплина и спазване на мерките, свързани с ограничаване на разпространението на коронавируса.

„На денонощния телефон на община Сливен се получават и насочват незабавно за обработване и предприемане на мерки средно 40-50 сигнала, предимно от граждани, по-малко от неправителствени организации и най-малко от ведомства и фирми”, заяви Радев.

Източник: "Канал 6"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев