Община Сливен

В гимназия "Добри Желязков" изработват предпазни маски, които ще дарят на общината

-------
20.03.2020 / 11:38

Учители и персонал от Професионалната гимназия по текстил и облекло /ПГТО/ "Добри Желязков" в Сливен изработват предпазни маски, които ще бъдат дарени на общината. Това съобщи пред репортер на БТА директорът на учебното заведение Даниела Караманова.

Три учителки, както и двама служители днес са изработили 70 предпазни маски, като трудът им е доброволен. Маските са от памучен плат, с който училището разполага за учебни цели, трипластови са, с джоб, в който да се сложи марля, за да се използват многократно. Те са направени по всички изисквания на здравното министерство.

Маските ще бъдат дарени на община Сливен за нуждите на служителите, които работят ежедневно с хора, като Социалния патронаж, както и на доброволци, които общината набира за помощ в работата с възрастни и трудноподвижни хора.

Учителите ще продължат да изработват предпазни маски във времето, в което не са ангажирани с дистанционното обучение на учениците. Директорката помоли партньорите на училището, с които осъществяват дуално обучение, за още плат, за да продължат работата си.

По думите на Караманова, до момента 40 на сто от учениците са обхванати напълно в дистанционното обучение. Около 16 процента не разполагали с устройства. Част от тях са от уязвими групи, живеят в отдалечени места.

БТА
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев