Община Сливен

Кметът на Котел Коста Каранашев обяви телефон за закупуване на храна и лекарства, призова за отговорност и взаимопомощ

------------------------------------
18.03.2020 / 11:45

Връщащите се на територията на община Котел от рискови райони да спазват определената карантина. Бъдете отговорни!

Жителите на град Котел могат да потърсят помощ за закупуване на храна и лекарства на телефон: 089 4443518 , обяви кметът на община Котел – Коста Каранашев. Осигуреният от общината екип разполага с автомобил и четирима служители. Възрастните хора по селата да се обръщат към селските кметове !

Във връзка с изключително сериозната епидемиологична обстановка в страната и за недопускане на случаи на заразяване с коронавирис на територията на общината, общинска администрация Котел се обръща към всички граждани с апел за стриктно спазване на всички препоръчани от Националния щаб мерки. Надяваме се, че ще проявите разбиране и желание за съдействие.

Общинското ръководство е в непрекъсната комуникация с кметовете на населени места, ръководителите на институции и организации от общината, в това число и с директорите на училища, детски градини, социални заведения, религиозни храмове, транспортни фирми, търговски обекти, хотели и заведения за хранене. Въпреки това се обръщаме с молба и към връщащите се на територията на община Котел от рискови райони да спазват определената карантина.

На провелото се заседание на Общинския кризисен щаб, кметът Коста Каранашев съобщи, че няма болни от COVID-19 на територията на общината, предписанията се спазват стриктно. Завишават се мерките за по-строг филтър към дезинфекция в цялата община, в магазините и зоните, където има най – голям човекопоток. Преминаването на животните през селата да бъде преустановено, а за всяко село, да се изготвят маршрути различни от обичайните при необходимост.

„В моменти на криза , имаме нужда да си помагаме един на друг. Пикът на този вирус се очаква и хората ще разчитат на помощ от всички институции“, посочи градоначалникът и допълни, че всички трябва да бъдат отговорни в такъв момент, а излизането от домовете да е само при неотложна необходимост.

С оглед на обстоятелството, че децата са във ваканция, от община Котел отправят апел към всички родители да осъзнаят отговорността и задълженията си, като съблюдават изпълнението на указанията получени от училищните ръководства по отношение на хигиена и комуникация с другите деца . Молим родителите да бъдат отговорни и да задържат децата по домовете!

Медицинските лица са на разположение и отговарят на обаждания и консултации при възникнала необходимост. Опора на жителите по селата са кметовете, към които всеки може да сигнализира за хора, които се прибират от чужбина, хора, които не спазват карантината, за нужда от помощ във вид на храна и лекарства по домовете и други.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев