Община Сливен

НАП-Сливен работи с контролиран пропускателен режим

-------
18.03.2020 / 09:59

Здравноосигурителният статус на гражданите вече се актуализира два пъти дневно – в 12,00 ч. на обяд и в полунощ, вместо два пъти седмично, както беше досега. По този начин всички граждани, които са възстановили здравните си права, както и аптеки, болнични заведения и други лица, предоставящи медицински услуги, ще могат веднага да проверят актуалния здравноосигурителен статус на конкретен гражданин.

 

Не се налага посещение в офис на НАП за издаване на хартиен документ за удостоверяване на здравноосигурителен статус, припомнят от приходната агенция. Плащането може да се извърши и от виртуалния ПОС терминал на Агенцията.

 

От офиса на НАП в Сливен съветват клиентите си да избягват лични посещения в офисите на дирекцията заради ситуацията, свързана с корона вируса, като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършвани изцяло по електронен път без такса.

 

В сградата на НАП Сливен е въведен контролиран пропускателен режим с цел спазване на необходимото отстояние. В салона за обслужване се допускат по двама клиенти. Изпълняват се всички видове услуги. Срещите със задължени лица се извършват само на партера, като е ограничено движението на външни лица по етажите.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев