Община Сливен

Удължават срока за плащане на ток и вода от 10 на 20 дена

-------
16.03.2020 / 18:31

Двойно се удължава срокът за плащане на вода и ток, от десет на двадесет дни след издаване на фактурите. Потребителите ще може да договарят и разсрочено плащане. Мерките са били набелязани днес на срещи с ЕРП-етата и ВиК операторите на ресорните министерства Теменужка Петкова и Петя Аврамова, и КЕВР.

 

Петкова коментира идеята на БСП да има мораториум за плащането на сметки като рискова стъпка, защото ще доведе до ръст на междуфирмената задлъжнялост. „Отправям апел битовите потребители да са съвестни и да си плащат сметките, останалото е популизъм и ще доведе до това, че след месец или два битовите потребителите ще имат не една, а няколко сметки", допълни Петкова.

Енергийният министър призова гражданите да се разплащат онлайн, за справки и въпроси ЕРП-тата са посочили на интернет сайтовоте си мейл и телефон за връзка, за да се избегне струпването в офисите им. В центровете за разплащания ще се въведе пропусквателен режим, ще се допуска в тях толкова клиентите, колкото са гишетата. Ще се извършва дезинфекция според разпоредбите на здравното министерство.

 

До 24 март се преустанява отчитането на водата по домовете, потребителите сами ще подават отчетите си по телефона или интернет, съобщи Петя Аврамова. „Всички електронни услуги, които министерството, кадастъра и ВиК операторите, работят. Молим всички потребители да използват електронния начин на обслужване. Всички служители ще бъдат снабдени с ръкавици и предпазни средства“, каза още министърът на регионалното министерство.

 

И трите ЕРП-ета са поели ангажимент да осигурят непрекъсваемост на захранването на електроенергия. Затова се преустановяват планираните дейности за ремонти на мрежата, само спешните ще се извършват, каза от своя страна Петкова.

 

За гарантирано захранването в болниците ще бъдат извършени проверки от ЕРП-етата дали работят задължителните допълнителни генератори, гарантиращи подаването на ток при авария, в лечебните заведения.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев