Община Сливен

40-годишен мъж е пострадал от пожар, причинен от незагасена цигара

-------
09.03.2020 / 11:43

40-годишен мъж е пострадал от пожар, причинен от незагасена цигара. На 8 март, около 23,55 часа, в квартал „Надежда“, 40-годишният мъж в нетрезво състояние е заспал със запалена цигара в леглото. Той е изведен от сградата и предаден на екип на ЦСМП-Сливен. Пожарът е ликвидиран от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Спасена е сградата. Унищожено е домашно имущество и техника.

 

Пожарникари от РСПБЗН-Котел са спасили домашни животни-коне, при пожар в стопанска постройка в частен имот в град Котел. Сигналът е получен в 00,30 часа днес. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадал няма. Имотът е собственост на 41-годишен мъж. От пожара са спасени два коня. Унищожени са 30 бали с фураж, складови и спомагателни постройки. Причините за произшествието са в процес на установяване.

 

Детска игра с огън е довела да запалване на навес със слама в сливенското село Селиминово. На 8 март, около 14,00 часа, две деца на 15 и 13 години от същото село при игра с кибрит в навеса запалват балите слама. Пострадали няма. Унищожени са 35 бали с фураж. Спасени са две сгради. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Сливен.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ на 58-годишна жена със счупен крак, пострадала на планинска пътека в Природен парк „Сините камъни“. Четирима пожарникари са пренесли жената от местността „Тютюнлюка“ до долна лифтена станция и са я предали на медицинския екип на ЦСМП-Сливен.

 

Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци в индустриалната зона на град Сливен, селата Чинтулово, Калояново, Самуилово, Градец и град Нова Загора. Пожарите се са причинили преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев