Община Сливен

Кметът на Котел Коста Каранашев с препоръки срещу разпространението на вируса

.........................................................
09.03.2020 / 09:23

Коста Каранашев по време на среща с общинските съветници и администрацията: „Във връзка с усложнената обстановка около корона вирусът и бързото разпространяване на другия вид вирус „Б” имаме предписание от РЗИ по възможност масовите събития, на които биха присъствали много хора особено на закрито да бъдат отменяни или да участват в тях по-малък брой хора.

Знаете, че дори честванията на 3 март в някои общини беше отменен, но ние си го проведохме без притеснения. За радост може да се каже, че в момента в нашата община няма пряка опасност, както и много заболели хора, но това не значи , че картината не може да се смени само за няколко дни. Опасността е наистина много висока и всичко може би е въпрос на време така, че ние като администрация също ще вземем превантивни мерки.

Променям пропускателния режим, като той ще бъде по строго съблюдаван и значително редуциран. Приемните дни, в които се срещам с граждани ще ги отменя за един месец. Отменям и традиционното общоградско празнуване на 8 март, както и събиранията за същия празник по селата. Искам да ви помоля да избягвате масовите събирания и местата където има предпоставки болни хора да ви заразят с характерните за сезона болести.

Знам, че има празници, но всеки трябва да бъде и обществено отговорен към специфичната ситуация. Пазете децата и нека тази ваканция наистина бъде ефективна през времето в което те да бъдат в по-изолирана среда. Поръчал съм на секретаря на общината да се закупят достатъчно дезинфектанти и с тях да се третират постоянно местата, в които се обслужват гражданите. Спазвайте личната хигиена, превенцията е най-важното в случая и нека няма основания за никаква паника.”

"Котел нюз"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев