Община Сливен

Куклен театър - Сливен ще представи тази неделя "Първобитна приказка"

-------
06.03.2020 / 15:36

Огледалото е магичен предмет и присъства в много приказки. Но при нас то е и основен герой. То разказва историята за пагубната сила на суетата превърнала за вечни времена Злата мащеха на Снежанка в грозна врана. Тук фокусът на популярната приказка е насочен към несъвършенството на хората, които не заслужават богатствата и знанията на мъдрите джуджета.

 

Царицата и нейните помощници са отблъскващи ,жестоки, коварни същества, готови на всичко за да запазят богатствата и властта си над хората. Но дори най-страшният злодей, дори вещицата мащеха, не могат да се противопоставят на красотата и добрината на Снежанка. Злите сили губят битката,и краят на историята е щастлив.

 

Зрителите ще имат удоволствието да гледат красиви, необичайни, с човешки размер кукли в брилянтното изпълнение на актьора огледало. Той оживява пред публиката всички огледални образи на хората, огледали се в него и те придобивайки живот стават самостоятелни и неуправляеми.

 

Царицата се моли да командва огледалото. Хиляди пъти задава един и същи въпрос – Коя е най-красива на земята? – и отговорът не й харесва.

 

Но истината не може да се промени, огледалото казва само истината, защото ако излъже ще се пръсне на хиляди малки парченца.

 

Историята е знаменателна и красива. Има смях, любов, напрежение, неочаквани обрати и прекрасна музика.

 

 

 

Автор и режисьор: Теодора Попова-Лазарова

 

Сценография: Диана Узунова-Тодорова

 

Музика: Гергана Василева

 

Участват: Жулиета Николаева,Калина Баракова,Димитър Димитров

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев