Община Сливен

34 лица са под наблюдение за коронавирус в Сливенско

rfgeg
04.03.2020 / 19:11

35 лица на територията на област Сливен са под наблюдение за заразяване с коронавирус. Те са предимно завърнали се от Италия, но има и такива, които са били на територията на континентален Китай. Днес изтича карантината на 1 лице, което се е прибрало от Китай. Това съобщи д-р Даниела Калева, директор на Дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ Сливен.

По думите й, до момента никой от наблюдаваните няма респираторна симптоматика, характерна за коронавируса. Сред тях има и чужденци, които работят и пребиват на територията на областта, като възрастовата категория е разнообразна.

От инспекцията отправят призив към пристигащите да спазват мерките, да останат под домашна карантина и да информират личния си лекар, че са тук и какво им е състоянието без да ходят в лечебното заведение, връзката да става по телефона.

Д-р Калева съобщи, че в Сливенско нивата на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания все още са далеч от епидемиологичните стойности и няма основание за обявяване на епидемия.

„Регистрирано е леко покачване на респираторната заболеваемост, но не е ясно дали грипът е тип "Б" или ОРЗ. Клинично те трудно биха могли да се различат, а диагностиката трябва да е лабораторна. Все още не се събират данни за заболели от учебните заведения, защото това се прави, когато се достигнат предепидемични стойности”, каза специалистът. /Източник: Дарик Сливен/

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев