Община Сливен

Служителка на РЗОК-Сливен ще съди касата за неправомерно съкращение

-------
03.03.2020 / 09:52

Служител на РЗОК-Сливен ще съди касата за неправомерно съкращение. Това заяви пред журналисти в Пресклуба на БТА д-р Донка Иванова, началник сектор "Болнична помощ" към специализираната администрация в РЗОК-Сливен, която наскоро е била освободена от длъжност, заради структурна реформа и съкращение в щата.

 

Д-р Иванова има близо петнайсетгодишен стаж в РЗОК-Сливен, като е била и лекар-контрольор. По думите и, спрямо нея и нейна колега от администрацията е имало тенденциозно и грубо отношение от страна на директора на касата в Сливен д-р Андон Василев. Първоначално той се опитал да я накара да подаде молба за доброволно напускане или да се върне към първоначалната си работа на контрольор. След отказа и, е била издадена заповед за дисциплинарно наказание, а по-късно е направена структурна реформа, като са били закрити две длъжности, едната от които е нейната. Д-р Иванова е уведомила в писмо за случая ръководството на НЗОК, като възнамерява да се обърне към съда, за да бъде възстановена на длъжност.

 

По случая има проверка, назначена от инспектората на НЗОК, като се очаква техни представители да пристигнат в Сливен до края на тази седмица. Това каза пред репортер на БТА Димитринка Сотирова, заместник-директор на Районната здравноосигурителна каса в Сливен. Тя отказа да коментира случая и обеща да предостави информация за резултатите от проверката, след приключването и. Сотирова каза още, че директорът на РЗОК-Сливен д-р Андон Василев е в болнични.

 

 

 

Източник: БТА
 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев