Община Сливен

Атанас Делибалтов остава председател на сливенската БСП

-------
29.02.2020 / 20:44

На конференция на БСП – Сливен социалистите преизбраха за лидер на общинската организация Атанас Делибалтов. Той получи 68 гласа срещу другия кандидат, общинския съветник Васил Петров (56 гласа). Роденият през 1959 г. Делибалтов е общински съветник за втори мандат. Той има висше образование по Управление и охрана на обществения ред.

118 от 138 поканени делегати участваха днес на конференцията в зала „Зора“. На заседанието бяха народните представители Таско Ерменков и ген. Кольо Милев, както и областният председател Асен Гагаузов.

Общо 7 бяха кандидатите за председател, останали на финалната права. Отвод си направиха Мариета Петкова, Минчо Афузов, Стефан Щилянов, Янко Янков и Деян Дечев.

Всеки от финалистите представи визията си за управление на организацията, като сред важните препоръки бяха за по-силна и единна партия, повече гласност за работата на общинските съветници от групата на БСП и съвместни заседания преди всяка сесия на ОбС-Сливен на които да се обсъждат въпроси по съществени теми на пленум. Призова се за висок морал в политиката, решимост за отстояване на позициите. Препоръчано беше да се организират срещи с браншови организации, със земеделски производители, с профсъюзи, с обикновените хора.

Д-р Павлета Генчева предложи всеки общински съветник да подготви по един млад социалист за политическия живот в общината и в страната.

Д-р Събина Петканска посочи, че Общинското ръководство на БСП-Сливен трябва да отговаря на три ясни критерий:

 

- Да гарантира честни избори, започвайки от основните партийни организации в Сливен, при всякакви поводи, чрез приемане на правилник и технология за провеждане на тези избори;

 

- Да гарантира определянето на кандидати от БСП за всички видове изборни и обществени длъжности. Да не се гарантират избираеми места на фантомни организации, образувани по повод кариерни цели, чрез използването на Общинската организация на БСП;

 

- Да се създават и привличат авторитети в БСП, чрез които да се подпомага развитието на Общината и на България, а не да се работи за лично облагодетелстване.

 

За първи път предстои председател на БСП да се избира чрез преки избори. За подобна стъпка е нужна огромна гражданска, партийна отговорност и дисциплина от ръководството на Сливенската общинска организация, стана ясно още от изказването на Петканска.

Атанас Делибалтов заяви, че основната му задача като председател ще бъде работата за стабилизиране и увеличаване на партийните организации по селата и в града преди изборите догодина. Като цел той си постави още привличането на млади и ерудирани кадри към партията.

От изказванията се разбра, че Корнелия Нинова получава пълна подкрепа от социалистите в община Сливен за нов мандат като национален председател.

На конференцията избрахa 27 членове на общинския съвет на БСП. Председател на Общинската контролна комисия е отново Антония Шейредова.11 делегати от Сливенско ще участват в 50-я конгрес на БСП, който ще се проведе на 9 май тази година.

Източник: "Наблюдател"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев