Община Сливен

Котел и Твърдица в празнични програми послучай 3 март

.........................................................
27.02.2020 / 09:27

На 3 март от 10 ч. ще започне церемонията за издигане на националното знаме, след което ще бъде произнесено слово от кмета на общината Коста Каранашев. Ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Раковски на пл. "Възраждане".

В 10.30ч. започва музикална програма с участието на местни групи и рецитал за 3 март.

В 17.30 ч. в големия салон на читалището в Котел ще се играе постановката „Боряна“ на ДТ „Й. Йовков“ – Добрич.

 

Събитията за празника 3 март са част от културния календар на Община Твърдица.

Програма включва поход до връх „Кутра”, празничен самодеен концерт в голямата зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914” и тържествена проверка-заря в центъра на града.

Общинската администрация засвидетелства признателност и благодари на всички, които се включват в организацията. "Като подкрепяме техния ентусиазъм, Ви каним да се присъедините към съпътстващите мероприятия, неделима част от празненствата ни по случай Националния празник", се казва в официална покана към гражданството от името на Общината.

От своя страна, НЧ „Развитие 1928” и сдружение „Козаревски родолюбец” също канят признателните потомци да се включат в празнествата.

 

Нека всички „…богатий с парите, учений с умът….” заедно допринесем за една по - силна и по - богата, конкурентноспособна община Твърдица. Защото „Съединението прави силата”.

 

Традиционният поход до вр. Кутра ще тръгне от пл. "Свобода" в 9.30 ч. на 3 март.

 

От 18.30 ч. в голямата зала на читалището н Твърдица започва концерт, посветен на 142 – та годишнина от Освобождението от османско владичество.

 

В 20.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя, на площада ще има и заря проверка.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев