Община Сливен

Няма установен случай на коронавирус в Сливенско, шестима са под карантина

-------
26.02.2020 / 15:32

Шестима души в Сливен са под доброволна карантина заради посещение на рискови страни, където са регистрирани случаи на коронавирус. Това съобщи днес д-р Даниела Калева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Сливен. Петима са се завърнали от Китай, те са от Сливен, а един от Италия,жител на друга община от областта. На още един, завърнал се от Китай, карантината вече е изтекла, поясни д-р Калева.

Няма изпращани проби за коронавирус от пациенти от Сливен в националната лаборатория, защото нито един от поставените под доброволна карантина не е имал грипни симптоми. Въпреки това, в Сливен е създадена организация за настаняване на болни с подозрения за болестта. Две инфекциозни отделения имат необходимите условия – в Областната болница „Д-р Иван Селимински” и Военна болница. От тази сутрин в РЗИ – Сливен има постъпила информация за двама жители на Сливен, от които могат да бъдат взети проби за наличието на коронавируса, но те са приведени в лечебни заведения в столицата, директно след пристигането си от Италия, и не са под наблюдението на РЗИ – Сливен.

От РЗИ – Сливен припомниха превантивните мерки срещу разпространението на корона вируса: лична хигиена, предпазни маски, избягване на големи струпвания на хора, а също и да не се консумират сурови продукти от животински произход.

Директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балулова призова, всички, които се връщат от пътуване до някоя от засегнатите страни, дори да няма симптоми, да се подложи на доброволна домашна 14-дневна карантина и да ограничи контактите си, за да предпази близките си и останалите граждани от евентуално заразяване.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев