Община Сливен

Общината в Твърдица с мерки за безопасност на движението

.........................................................
24.02.2020 / 09:24

В изпълнение на програмата си за мандат 2019-2023 г. в частта „Безопасност на движението по пътищата”, със своя заповед кмета на Община Твърдица Атанас Атанасов актуализира състава на местната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Председател на Комисията е г-н Антон Драганов – зам. Кмет на община Твърдица.

 

Секретар – Илия Иванчев – служител общинска собственост в община Твърдица.

 

Комисията проведе първото си заседание на 20.02.2020 г. от 10.00 часа със следните предварително зададени задачи от програмата на Кмета на община Твърдица:

 

1. Подготовка за разработване на генерален план за подобряване състоянието на безопасността на движението на територията на община Твърдица съгласно изискванията на ДАБДП и събиране на оферти.

 

2. Създаване на регистър на критичните точки по пътищата на общината и разработване на линеен-график за подобряване на състоянието им по години с предложение за залагането им в план-бюджета на общината за всяка следваща година.

 

3. Залагане в годишната програма на училищата и детските градини от общината на минимален план за обучение на деца и ученици по БДП. Изпращане от секретаря на комисията на писма до детските градини и училищата за изготвяне и представяне на план програма за обученията и за утвърждаването им от председателя на комисията.

 

4. Изготвяне на КСС на средствата необходимите мероприятия за 2020 г.

 

Разгледани бяха различни аспекти от безопасността на движението по пътищата на територията на община Твърдица свързани с работата на сектор КАТ на РУ на МВР - Твърдица, ВиК Сливен, училища, кметства.

 

Комисията приключи работа с решение до 15.03.2020 г. всички членове да представят своите предложения до секретаря на комисията за обобщаването им и формирането на становище и предложение за финансиране на най наболелите проблеми по безопасността на движението на територията на община Твърдица.

Източник: "Радио Сливен нет"
 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев