Община Сливен

В Нова Загора бе открита изложба на Ивайло Саралийски в ХГ "Руси Карабиберов"

.........................................................
18.02.2020 / 14:45

На 17 февруари, от 17:30 часа, Художествена галерия „Руси Карабиберов“ отвори гостоприемно врати за всички ценители на изобразителното изкуство, за да им предложи един невероятен прочит на Съдбата на човека чрез черно-белите карти Таро. В началото на вечерта уредникът на Художествената галерия Иван Стоянов се обърна с поздрав към всички любители на изкуството, след което бе официално открита изложбата „Нека бъде светлина“ на възпитаникa на Националната художествена академия в София Ивайло Саралийски.

Творбите представят играта със светлините и сенките и така сътворяват човешкия свят, подчинявайки хаоса на неизвестното на светлината на познанието.

В приятната февруарска вечер Художествената галерия грейна още по-силно и от гордите усмивки на малките новозагорски таланти.

Родителите на Ивайло Саралийски и Станимира Кънчева – началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” имаха удоволствието да наградят възпитаниците на студио „Дъга", взели участие в поредица международни художествени изяви.

От Третия международен художествен конкурс за деца „Пиатра Неамт”, Румъния почетни дипломи получиха Полина Христова, Tонка Костова, Габриела Хаджинонева и Габриела Христова. А от Шестнадесетия международен конкурс за изобразителни изкуства „Цветовете на есента”, Липова, Румъния с първи награди са Ема Вълчева, Атанаска Митева и Пламен Дончев. С втори награди от същия престижен форум са отличени Ивайло Митев, Августина Георгиева и Алисия Бейджанова. И от двата конкурса диплом за преподавател е присъден на Иван Стоянов.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев