Община Сливен

Художничката Радка Стоева подреди самостоятелна изложба в галерия „Май“

.........................................................
17.02.2020 / 18:26

На 17 февруари, в сливенската галерия „Май“ бе открита изложба на художничката Радка Стоева. В експозицията, която е под наслов „Насам натам“, посетителите могат да видят живописни картини.

Радка Стоева е родена на 29 август 1989 г. в Сливен. През 2008 завършва специалността "Иконопис" в Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" Сливен.

През 2015 г. успешно защитава магистърска степен в Национална художествена академия София, специалност "Стенопис" при професор Олег Гочев.

Като член на Представителството на СБХ в Сливен, Радка Стоева взема участие в общите изложби на групата в галерия "Май".

През 2016 г. се включва в кураторския проект "Преоткриване" осъществен в Художествена галерия "Димитър Добрович", Сливен с монументалната по размерите си творба "Огнена колесница".

През 2019 Радка Стоева е номинирана за награда в категорията „Млад автор“ в Национална изложба за изобразително изкуство Сливен 2019.

Това е втората самостоятелна изложба, която авторката подрежда в галерия „Май“. Първата е открита през 2018 и е наречена „ZOOM“.

Експозицията ще остане в галерията до 2 март.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

Текст, снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев