Община Сливен

Търговци настояват държавата да върне непродадените лотарийни билети

-------
14.02.2020 / 15:32

Търговци на лотарийни билети настояват държавата да организира връщането на непродадените билети от играта "Моментната лотария" и възстановяването на вложените от тях пари. На пресконференция в Пресклуба на БТА в Сливен Борис Борисов, който е дистрибутор на лотарийни билети, посочи, че промените в Закона за хазарта са довели до загуби за търговците и невъзможност нито да продават билетите, нито да ги върнат, защото сметките на фирмата "Ню геймс" са запорирани.

 

Така 18 000 фирми в цялата страна ще претърпят загуби от близо 40 милиона лева. По думите му, ще се наложи затваряне на павилиони, които са се занимавали с разпространението им. Според търговците, забраната за продажбата на лотарийни билети е станала рязко, без гратисен период за продажба и изплащане, но никъде не са описани редът и начинът за връщането им на организатора на играта. Именно от сметките на фирмата - организатор те искат да им бъдат възстановени загубите под контрола на държавата.

 

Борис Борисов заяви от името на колегите си, които в Сливенско и Ямболско са имали 640 обекта, че се надяват на диалог с държавната власт и засега нямат намерение да излизат на протест или да заведат колективен иск за връщане на вложените от тях пари.

 

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев