Община Сливен

Д-р Николай Йосифов изнесе лекция в Старческия дом в Сливен

...
12.02.2020 / 14:59

Д-р Николай Йосифов- управител на „Дентален център“ Сливен изнесе лекция в Старческия дом на тема „Профилактика на устната кухина в гериатричната възраст“ и по-специално- за предотвратяване появата на рак в устната кухина. Специално внимание той обърна на прениопозиите - предвестници на устния рак. Прениопозиите са предтуморни състояния. Д-р Йосифов даде пример с образуването на ранички при носене на протези и обясни необходимостта от навременно им лечение, както и от поддържането на една добра устна хигиена.

Той отговори още на редица лични въпроси, свързани с конкретни проблеми на потребителите в Старческия дом. Обясни им подписаното ново споразумение със Здравната каса за изработване на безплатни, тотални протези. Доскоро Здравната каса отпускаше изработката им само на лица от 65 до 69 години, а сега това ограничение е премахнато. Заплаща се само зъботехническата част.

С любезното съдействие на фирма „Pier Faber” бяха раздадени безплатни пасти за зъби на потребителите в Старческия дом. Проявата беше организирана от кинезитерапевта Пламена Чиликова.

Още снимки от новината

...
...

 

Източник: "Наблюдател"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев