Община Сливен

Присъдени бяха отличия за "Почетен пчелар" за 2019 г. на Нова Загора

-------
10.02.2020 / 12:45

На 8 февруари, в Пенсионерски клуб „Златна есен”, се проведе тържество на пчеларите от новозагорската община. Празникът бе по повод 10 февруари – датата, на която почитаме Свети Харалампий Чудотворец - лечител, повелител и на пчелите и закрилник на пчеларите и отбелязваме деня на пчеларя. Гости на събитието бяха: секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова, председателят на дружество „Липа“ Стара Загора – Ростислав Рашев, членове на дружество „Пчелица – НЗ - 1901” и пчелари от цяла новозагорска община.

Председателят на дружеството Иван Динев поздрави всички пчелари по случай професионалния им празник. Г-жа Мария Стефанова връчи почетен плакет на Здравко Господинов от с. Съдиево, отличен за „Почетен пчелар” за 2019 г. и на Петър Гидиков от с. Баня, избран за „Пчелар на годината 2019”. И двамата наградени са известни с добивания качествен мед и безрезервната си отдаденост към пчеларството. Секретарят на Общината благодари на всички пчелари за усърдната работа през изминалата 2019 г. и им пожела здраве, късмет, богата реколта през настоящата година и пълни кошери с мед. Tя имаше удоволствието да връчи поздравителен адрес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който градоначалникът се обръща към пчеларите с думите: „Пчеларството е занаят на търпението, на дисциплината, на трудолюбието, доверието и любовта. Грижете се за незаменимия биологичен вид, поддържащ биологичното разнообразие и екологичното равновесие. Нека насочим общественото внимание към безценните качества на новозагорския пчелен елексир. Пожелавам Ви здраве, благоденствие и щастие! Нека Св. Харалампий Ви закриля и напътства във всички начинания! А кошерите да са пълни с пчели и мед!"

След връчването на почетните награди, събитието продължи с презентация на Ростислав Рашев - председател на пчеларско дружество „Липа“ Стара Загора и член на Консултативния съвет към Министерство на земеделието, храните и горите.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев