Община Сливен

Любопитно: Странно светещо тяло в небето над Котел?

.........................................................
09.02.2020 / 18:38

Читатели на KOTELNEWS се свързаха със сайта, подавайки информация, че в небето над Котел в около 19.30 ч. на 8 февруари се вижда странно голям светещ обект. Репортер на KOTELNEWS чрез снимачна техника потвърди този феномен, като в приложеният материал ще видите наистина странни кадри, даващи предпоставка да се разсъждава и в посока НЛО ли е това???

Изключително яркият обект, за който един от читателите сподели, че в началото на неговото появяване е бил с размерите на капачка от буркан поясни, че не наблюдава от вчера нощното небе, познава съзвездията и видимите планети и може да прави реална преценка за размера на небесните тела.

Въпросното голямо светещо тяло той определи като няколко пъти по-голямо в диаметър примерно от планетата Юпитер или Венера, когато те са на небосклона особено в безоблачни студени нощи.

Репортера на KOTELNEWS също установи, че светещото тяло е изключително ярко и нетипично голямо за планета. Смущаващо и към момента озадачаващо остава заснетото от двете камери на медията, които документираха неподправено странната форма на този обект.

В рамките на тези контури при голямо увеличение се виждат и спираловидни форми и няколко сферични по малки обекта, които се движат в границите на тялото. За да се направи проба дали техниката снима с някакъв проблем и дали това не е функция на оптични изкривявания в лещите на обектива, същите камери заснеха и луната при еквивалентни увеличения / оптично и цифрово / като образа на луната освен, че беше детайлен от към релеф , но най-вече беше с перфектна форма на окръжност.

правка с онлайн астрономически приложения показаха, че в посочения час и конкретната географска ширина над хоризонта в югозападния квадрант на северното звездно небе единствената видима планета трябва да е Венера. Остава загадка не стоеше ли в тази конкретна нощ визуално точно пред Венера НЕЩО ДРУГО??? Заснетото се надяваме да не подхрани нетрезви форми за спекулации свързани с НЛО, извънземни или паранормални явления. Ако всичко това за вас е било безинтересно, поне използвайте възможността, предлагана от ясното нощно звездно небе да се полюбувате на звездите и пълнолунието.

 

Видео: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=74fFit3BxNk&feature=emb_title

Източник: Котел нюз
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев