Община Сливен

Сдружение „Онкологично болни и приятели“-Сливен проведе информационна кампания по повод Световния ден за борба с рака

-------
05.02.2020 / 09:46

По повод Световния ден за борба с рака, Сдружение „Онкологично болни и приятели“-Сливен проведе информационна кампания. По бул.“Цар Освободител“ членове на сдружението и негови приятели раздаваха флаери и обясняваха на гражданите защо е толкова важна ранната диагностика на рака.

 

Въпреки че заболяването рак е трудна тема, откритото говорене за болестта дава възможност да подобри резултатите от лечението му. Може да попречи на негативното отношение и поведение, което поддържа митовете за рака, предизвиква страх, срам и пречи на хората да потърсят ранна диагностика и лечение. Ранното диагностициране води до откриване на заболяването в по-ранен стадий, а от там и намаляване на риска от фатален изход. Превенцията е най-икономически ефективният начин за дългосрочно намаляване на рака в световен мащаб.

 

Всички хора имат право на достъп до доказани и ефективни методи на лечение на раковите заболявания, както и до всички услуги свързани с това. Ракът не е само здравословен проблем. Той се отразява на социалните, икономически и човешки права и се явява сериозна пречка за развитието на индивида. Инвестирането в превенцията и ранната диагностика е по-успешно от борбата с последствията. Социалната политика, включваща общо здравословно осигуряване, е от особена важност, за да могат всички хора и семейства да получат достъп до лечение, здравни грижи и възможности да се предпазят от заболяването.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев