Община Сливен

Добри новини за жeлезопътната гара в Нова Загора

-------
31.01.2020 / 18:55

По инициатива на кмета на общината Николай Грозев, на 30 януари се проведе среща с Генералния директор на ДП „НК Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски, за обсъждане възможностите за промяна в първоначалния идеен проект на гаров комплекс Нова Загора.

Към момента, от страна на ръководството на НКЖИ, беше проявено разбиране и обещано предприемане на действия за изготвяне на три идейни проекта, които да са в унисон, както със съвременните изисквания и стандарти при строежа на гарови комплекси, така и с желанието на жителите на общината за максимално запазване на съществуващия гаров облик. Договорено бе съвместно представяне пред гражданството на визията на НКЖИ за нова жп гара, от генералния директор на НКЖИ и кмета на общината Николай Грозев.

Градоначалникът беше запознат и с информация за течащи ремонтни дейности по електрификация на 83-та жп линия – Нова Загора – Симеоновград. След тяхното приключване през м. юни е възможно възстановяването на пътническия транспорт по жп линията, с което жп гара Нова Загора ще придобие отново възлово значение.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев