Община Сливен

Доживотна присъда за убиеца на 7- годишната Кристин от Сотиря

.........................................................
30.01.2020 / 12:51

Доживотна присъда без право на замяна постанови Сливенският окръжен съд на 21 - годишния Мартин Трифонов за убийството на 7- годишната Кристин от село Сотиря.

Убийството бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия. Присъдата бе посрещната с аплодисменти от присъстващите в съдебна зала.

 

Съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.

 

Присъдата на Трифонов ще бъде изтърпяна при първоначален специален режим.

 

Делото се гледа по съкратената съдебна процедура. На днешното второ заседание бе изслушано вещото лице - съдебният лекар д-р Тома Чаушев, извършил аутопсията. Според показанията на патоанатома, травмите на детето, и в частност черепномозъчната, са били несъвместими със живота, и дори да му е била оказана лекарска помощ, Кристин нямало да оцелее.

 

Изслушани бяха и свидетелите на гражданските ищци - на бабата, дядото и майката на детето. Четиримата свидетели, близки на семейството и работодатели, заявиха, че семейството е покрусено след смъртта на детето. Майката на Кристин заявила, че иска да се самоубие , а бабата и дядото месец след инцидента са обявили къщата си за продажба заради мъката.

 

Не бе поискано представяне на нови доказателства. Мартин Трифонов отново не даде обяснение за постъпката си. Прокурорът и близките на Кристин поискаха доживотна присъда без право на замяна, а защитникът на Мартин Трифонов и самият той - за по- лека присъда, предвид възрастта на подсъдимия и за да има време да се поправи. Като причина за действията на Трифонов бе посочен животът, който той е водел, и това, че той има бисоциално личностно разстройство, но въпреки това е осъзнавал какво прави.

 

Присъдата може да бъде бъде обжалвана в 15- дневен срок пред Апелативен съд - Бургас.

Защитникът на Трифонов не пожела да застане пред медиите и да обясни, дали ще обжалва постановлението на съда.

 

Милка Георгиева, бабата на детето, заяви , че макар присъдата няма да върне Кристин, все пак е вид възмездие. Тя уточни, че не иска пари, дори и обезщетението да бъде изплатено, ще дари парите на деца в нужда.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев