Община Сливен

Мобилни екипи на сектор „Български документи за самоличност” извършват прием на заявления за подмяна на лични карти и паспорти

.........................................................
29.01.2020 / 14:00

Мобилните екипи на сектор „БДС” към ОДМВР-Сливен извършват прием на място, на заявление за подмяна на личните документи, по заявка във фирми и учреждения от област Сливен. От началото на годината официално искане за „Организиран прием” е постъпило от 8 фирми и държавни учреждения. Това спестява на гражданите времето, необходимо за лично явяване в паспортна служба и чакането за обслужване при голямо струпване на хора. Няма ограничение в броя на желаещите да се възползват от тази услуга, което означава, че и фирми с малко персонал могат да направят своята заявка. Необходимо е да се подаде писмено искане за извършване на тази услуга, да се посочи лице за контакт и да се изготви списък по приложения по-долу образец. Искането може да си изпрати по пощата на адрес ОДМВР-Сливен, гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев”№5 или на електронната поща на дирекцията sliven@mvr.bg .

 

Важно е да се знае, че заявления за подмяна на лична карта може да подават и преди изтичане на срока на нейната валидност.

Гражданите нямат задължението да подменят паспортите си, но са длъжни да ги върнат до три месеца от изтичане на валидността им.

 

Ежедневна информация, свързана с издаването на българските лични документи може да се получи на телефони: 044/644-355.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев