Община Сливен

Вотът на недоверие не успя, 124 депутати подкрепиха кабинета

.........................................................
29.01.2020 / 09:47

Опозицията не успя да събере необходимия брой гласове, за да бъде успешен вота на недоверие срещу кабинетът „Борисов 3“.

„За“ падане на правителството гласуваха 102 депутати от БСП и ДПС, но опозицията не успя да консолидира необходимите 121 гласа, за да бъде вотът успешен. 124 бяха "против", а други 9 се въздържаха. От "Воля" и независимите депутати на практика подкрепиха правителството.

Това е четвъртият опит да бъде съборен кабинетът, като този път причина за това стана политиката му сферата на опазването на околната среда и водите, а в конкретен повод се превърнаха водната криза в Перник и региона, както и установените случаи на нерегламентиран внос на отпадъци от чужбина.

В петък миналата седмица депутатите дебатираха над четири часа по тема, а разискванията, както и днешното гласуване, преминаха в отсъствието на премиера Бойко Борисов.

Левицата обаче остана недоволна от това. „Длъжни сме да браним авторитета на най-представителния орган на Република България“, смята Филип Попов, който се обърна към председателят на парламента с думите: „Вие обърнахте ли се към него, поканихте ли го тук и по какъв начин вие прекратявате маргинализирането на Народното събрание?“.

От своя страна Цвета Караянчева припомни, че правилникът на законодателния орган не изисква присъствието на премиера.

След гласуването председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова отправи настоятелно въпрос към опозицията – кой от БСП ще понесе отговорност за провалилия се вот на недоверие? Тя заяви още, че се надява от левицата да не са се „разстроили от резултата“ при гласуването, както „да не излязат отново в нелегалност“.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев