Община Сливен

Турски гражданин застава пред съда в Сливен за причиняване на смърт на пътя

-------
28.01.2020 / 14:27

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд турския гражданин Ягджъ Ю. Това съобщиха от Окръжна прокуратура – Сливен. Той е обвинен за това, че на 24.12.2017 г. на път, находящ се в землището на с.Баня, общ. Нова Загора, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Ж. С. от с.Сборище, обл. Сливен, а също така и средни телесни повреди на друг мъж, както и на две жени.

 

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал автомобила (Рено) с превишена скорост от 114 км/ч, при максимално позволена за този пътен участък от 90 км/ч. С него в колата била и жена. В един момент обвиняемият променил направлението на движение на автомобила и започнал да навлиза от дясната лента към срещуположната лента за движение. Това се дължало на превишената скорост, с която управлявал превозното средство. В другото превозно средство се придвижвали трима души. Водачът, който бил придружаван от друг мъж (по-късно починал) и жена. Пострадалият, който управлявал автомобил (Ауди) в своята лента от пътя, забелязал този на обвиняемия, за да избегне удар задействал спирачната система. Завил и максимално наляво. Въпреки това между двата автомобила настъпил челен удар.

 

В резултат на пътнотранспортното произшествие, водачите и пътниците на двата автомобила получили различни степени травматични увреждания, като тези на пътуващия на предна дясна седалка в Ауди-то се оказали несъвместими с живота, а на превозните средства са били нанесени материални щети. При катастрофата са пострадали и жените, пътуващи в двете коли.

 

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 28.01.2020 г. от 10.00 часа.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев