Община Сливен

Родители на седмокласници в новозагорското СУ „Христо Ботев“ на спешна среща при кмета Николай Грозев

-------
28.01.2020 / 10:50

Предложението за прием в VIII клас, в паралелки по държавен план-прием, в дневна форма на обучение, за учебната 2020/2021 г., в СУ „Христо Ботев“ е за две паралелки с наименование на профила, както следва „Чужди езици“ и „Софтуерни и хардуерни науки“, като общият брой на местата в тях са 52.

Притеснението на родителите е свързано с липсата на трета алтернатива за техните деца, която те виждат в правената традиционно досега трета паралелка с профил „Хуманитарни науки“. През настоящата година само в СУ „Христо Ботев“, в VII клас, се обучават 121 ученици, на които предстои да се явят на Национално външно оценяване и да завършат своето основно образование.

В тази връзка, представители на родителите проведоха среща с кмета на община Нова Загора Николай Грозев и ресорния зам.-кмет Ивайло Енев, за да споделят своите виждания по въпроса. Загрижени за бъдещето на своите деца, те настояват да се предприемат всички законосъобразни действия от страна на компетентните институции за разрешаване на СУ „Христо Ботев“ да организира държавен план-прием в още една паралелка, дневна форма на обучение. Тъй като въпросът е в компетентностите на Регионалното управление на образованието - Сливен и Министерство на образованието и науката, ръководството пое ангажимента за провеждане на разговори по възникналия казус.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев