Община Сливен

Кражба на златни и сребърни накити от частен дом в Сливен... Полицейски акции и Нова Загора и Твърдица

.........................................................
24.01.2020 / 10:53

Криминалисти на РУ-Сливен разследват кражба от частен дом в град Сливен. За времето от 16,00 до 17,00 часа на 23 януари неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в къща, в сливенския квартал „Речица“. Откраднати са златни, сребърни и други накити. Сигналът е подаден в 19,18 часа от собственика на имота. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени действия. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Специализирана операция на полицията в Нова Загора с цел противодействие на престъпленията, извършвани срещу личността и имуществото на гражданите. На 23 януари на територията на РУ-Нова Загора са извършени проверки на автомобили, лица и превозни средства с животинска тяга, на входните и изходните пътни участъци в населените места в общината. Извършени са проверки в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски и други обекти. Осъществен е контрол на лица от криминални контингент и на такива, склонни към извършване на противоправни деяния. В хода на операцията са констатирани 16 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД.

 

Широкообхватен контрол по пътна безопасност е осъществен от служители на РУ-Твърдица на 23 януари. За 2 часа в град Шивачево са проверени 25 автомобила и 40 лица. Установени са 17 нарушения на Закона за движение по пътищата. На нарушителите са съставени актове и фишове. Най-честите нарушения са свързани с неизправното техническото оборудване на автомобилите и неизползване на обезопасителните системи в автомобилите от водачи и пътници.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев