Община Сливен

Община Твърдица залага на три големи проекта, обяви кметът Атанас Атанасов

.........................................................
22.01.2020 / 09:45

Рехабилитация на улици в три населени места, цялостна подмяна на водопроводната мрежа в село Сборище /над 5.5 млн лева е стойността на проекта/, ремонт на училището в Твърдица, обновяване на етаж от общинска сграда за нуждите на още една група в детската градина, устройване на място за клуб на пенсионерите, както и дейности по два социални проекта – за личен асистент и безплатен обяд, са основните дейности в работата на общинското ръководство за 2020 година. Това заяви в интервю за Радио Сливен Нет кметът на общината Атанас Атанасов.

Оше през зимата ще бъдат положени бордюрите и тротоарите, но асфалтът ще остане напролет, когато температурите станат подходящи за такива дейности. Що се отнася за ремонта на училището в Твърдица, вече е избран изпълнителят, каза още Атанасов.

В Твърдица ще бъде изцяло асфалтирана улица „Поп Лука“, която е от северния до южния край на града, покрай реката и там никога не е имало асфалт. За ремонт са предложени и улици в Шивачево и Сборище, като проектът е на стойност 1,6 млн лв.

Двата големи проекта са по „Програма за развитие на селските райони“.

 

"Радио Сливен нет"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев