Община Сливен

Национален литературен конкурс “Неразказани истории на един ловец на приключения” в РБ "Сава Доброплодни"

.........................................................
21.01.2020 / 14:11

От 11 до 13 май 2020 г., в гр.Сливен, по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Асоциация „Българска книга”, ДАБЧ и др., ще се проведе XXII Национален фестивал на детската книга – единственият форум в България посветен изцяло на детската книга и детското четене. Наред с многобройните прояви, които се организират в рамките на фестивала, с цел провокиране въображението и творчеството на децата ежегодно се провеждат и Национален литературен конкурс и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, в които се включват много деца и тийнейджъри от цялата страна и от българските общности в чужбина.

 

Тази година темата на Националния литературен конкурс е “Неразказани истории на един ловец на приключения”. В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени в печатен вид или на e-mail.

 

Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник.

 

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга.

 

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на адрес:

 

8800 гр. Сливен

 

ул. “Никола Карев” № 1

 

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

 

/за литературния конкурс/

 

или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

Краен срок за изпращане на творбите: 20.03.2020г.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев