Община Сливен

Близо 400 хиляди лева дължи санираща фирма на община Сливен

.........................................................
20.01.2020 / 09:32

Да ти влезе майстор в къщата не винаги е приятно преживяване. Но когато се стигне до ситуация да наричаме майсторите в кавички, става опасно. Историята на първи блок в сливенския квартал „Клуцохор“ много напомня на българския филм „Топло“. Живущите в него са щастливи, че ще им се разкраси сградата, ще им стане топло, защото ще им санират блока...

Радостта на хората започва през април 2019 с обещание, че до 180 календарни дни всичко ще приключи. Много след този срок, освен че нищо не е приключило, но проблемите стават все повече.

Община Сливен е възложител по договор за санирането на блока. В администрацията са подавани редица сигнали, предизвиквани са и срещи с надзора и изпълнителите. От общината признават, че има проблем и той не е малък.

По думите на зам.-кметът Любомир Захариев, изпълнителят дължи близо 400 000 хиляди лева неустойка заради просрочване на проекта.

Предстои среща на 20 януари, на която се очаква договорът с фирмата да бъде прекратен. Изпълнителите на обекта са регистрирани в Стара Загора, но са наемали работници от цялата страна. За съжаление историята на блок 1 в сливенския квартал „Клуцохор“ не е изключение.

Живеещите в блока ни разказаха истории и за други сгради в града. Всички остават с надежда, че проблемът им, споделен с 999, ще намери решение, а ние ще проследим развитието на случая.

 

https://radio999bg.com/sliven/problemi-saniraneto-sliven-video

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев