Община Сливен

Нено Димов е задържан за 72 часа за умишлена безстопанственост

-------
10.01.2020 / 16:13

Прокуратурата е установила, че министърът на водите и околната среда в разрез със Закона за водите е разрешавал използването на водите на яз. „Студена“ за промишлени нужди, въпреки че е уведомяван, че водата в язовира намалява.

От началото на 2018 г. нивото на водата в яз. „Студена“ непрекъснато е намалявало. Ръководството на дружеството е уведомявало ВиК Перник и министъра на околната среда и водите за ситуацията. Въпреки това министър Нено Димов е разрешавал на определени фирми да черпят вода за промишлени нужди.

 

От прокуратурата обясниха, че се проверяват всички факти. В качеството на обвиняем е привлечен като длъжностно лице за умишлена безстопанственост министъра на екологията Нено Димов. Законът предвижда от 2 до 8 години затвор за това престъпление.

 

Ако министърът на беше разрешил използването на водите на яз. „Студена“ за промишлени нужди, в момента там щеше да има достатъчно количество вода, за да няма воден режим в Перник, категорични са съдебните власти.

Събраните по делото доказателства дават основания да се предположи, че той може да извърши още престъпления и да повлияе на съдебното производство. Издадена е заповед за задържане за 72 часа, уточниха от прокуратурата.

В законовия срок, след изтичане на мярката, прокуратурата ще поиска Нено Димов да бъде задържан за постоянно. /БГНЕС

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев