Община Сливен

Училището в Селиминово е пострадало от силния вятър в Сливенско

-------
07.01.2020 / 17:44

Покривът и прозорците на училището в сливенското село Селиминово в община Сливен са най-пострадали вчера от силния вятър, чиято скорост на моменти надвишаваше 122 километра в час. Изпочупени са и прозорците на детската градина, читалището, отнесена е част от покрива на откритата сцена в центъра на селото. Тепърва ще се изяснява на каква стойност са щетите.

 

Училището и детската градина работят нормално въпреки пораженията, каза кметът на селото Тодор Тодоров. Той обяви, че разчита на общината за финансиране на ремонтите.

 

„Те си знаят работата. Ще започнат огледи. Вече те ще си преценят, ще направят план сметка, ще се осигурят средства и ще се започне ремонт на училището“.

 

Директорът на училището Добринка Тодорова обяви, че са взети всички необходими мерки за безопасност и учебния процес да върви нормално:

 

„Обезопасено е. Имаше паднали парчета, ние сме ги махнали. Тук висяха керемиди, махнахме ги“.

 

Снежана Кънева, директор на общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“ обяви, че тепърва ще се прави анализ и оценка на щетите.

 

„След огледа от конструктор и строителни инженери ще има едно пренареждане на керемидите, за да може да осигурим целостта на сградата“.

 

От училищното ръководство коментираха още, че сградата е застрахована и очакват полицата да покрие част от разходите по ремонтите.

 

Източник: БНР

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев