Община Сливен

Скръбна вест: Почина председателят на Районен съд - Котел Иван Ченков

-------
07.01.2020 / 15:40

След кратко боледуване на 62 г. почина Иван Ченков. В града на Раковски днес всички са покрусени от тъжната новина. Пронизваща заедно с ледения вятър, скръбната вест стои закована на тежките двери на съдебната палата в Котел, където съдия Иван Ченков изпълняваше длъжността административен ръководител – председател на Районен Съд Котел. Поклонението ще се състои на 08.01.2020 г. от 12.30 ч. в храм “Св. Николай” гр. Сливен.

През 2015 г. ВСС избра Иван Ченков за председател на Районен съд – Котел.

 

Съдия Ченков има над 22 години юридически стаж, от които над 17 в органите на съдебната власт. Бил е съдия в Районен съд – Котел и негов председател в периода 1995 г.-1997 г. и 2002 г.-2004 г.

 

В Концепцията си за развитие на магистратурата, Иван Ченков залага на запазване на въведените добри практики, тяхното усъвършенстване и развитие за постигане на прозрачно, качествено и ефективно правораздаване в съответствие с европейските изисквания и стандарти. Според него следва да се спазва стриктна бюджетна дисциплина, с оптимизиране на разходите. Акцент се поставя върху попълването на електронните папки на делата с по-голям обем документи; насърчаване на съдиите и съдебните служители за повишаване на квалификацията им; постигане на по-голяма ефективност в работата на екипа от съдии и съдебни служители; въвеждане на ротационен принцип в работата на съдебните служители с цел взаимозаменяемост.

 

Светла Петрова запита съдия Ченков за личната му мотивация за участие в конкурсната процедура и причините за качеството на правораздавателната му дейност, според констатациите и общата оценка в последния атестационен формуляр на кандидата.

 

Кандидатурата на Съдия Ченков бе подкрепена и от Галина Карагьозова, Камен Иванов, Даниела Костова и от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, които се обединиха около тезата, че кандидатът има необходимия управленски опит, професионални качества и визия, и заслужава кредит на доверие, поради обективните причини, на които се дължат констатираните слабости в неговата правораздавателна дейност.

 

Източник: "Котел нюз"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев