Община Сливен

Веселина Седларска: България на три поздравления

-------
03.01.2020 / 15:59

Имаме три поздравления за Нова година, можем да си изберем онова, което ни пасва на неврозата. За хората във веселата фаза на манийно-депресивното разстройство най-подходящо е поздравлението на премиера Бойко Борисов. „: 2019-а беше добра година за България. Работихме много и във важни посоки – за повишаване на доходите на българите, за ускоряване растежа на икономиката, за увеличаване на чуждестранните инвестиции, за разкриването на нови работни места. Страната ни придобива и най-модерните самолети…“ Ей тук точно си помислихте, че си измислям. Не си измислям. Целокупният ни просперитет е описан от самия Бойко Борисов на личната му страница в интернет.

 

За хората в депресивната фаза на гореспоменатото психично разстройство по-подходящо е поздравлението на президента Румен Радев. „Изтичaщaтa 2019 гoдинa oтнoвo ни припoмни, чe дeмoкрaциятa и блaгoдeнcтвиeтo изиcквaт нaшeтo пocтoяннo уcилиe. Чe кoгaтo ce примирим и прecтaнeм дa cмe взиcкaтeлни, избoритe ce oпoрoчaвaт, рeшeниятa зa бъдeщeтo ни ce взeмaт нa тъмнo, пaритe ни ce хaрчaт бeзoтгoвoрнo, нeпрeкъcнaтo ce oтчитaт уcпeхи, дoкaтo нищeтaтa ce мнoжи, a кaчecтвoтo нa живoт пaдa дрacтичнo. Дocтъпът дo вoдa и въздух ce прeвръщa във въпрoc нa oцeлявaнe, a липcaтa нa възмeздиe и cпрaвeдливocт рaзкoлeбaвa вярaтa ни в утрeшния дeн.“ За същата година става дума, за която говори и Бойко Борисов, да не си помислихте, че за някоя друга. В комбинация двете поздравления съвпадат с формулата на антидепресантите, имат съставки както за веселата, така и за тъжната фаза на манийно-депресивното разстройство. Така че президентът е премиерът трябва да се поемат заедно, поотделно само изострят състоянието ни.

 

С оглед на демографската картина у нас тази година бяха почетени и многобройните пациенти със сенилна психоза, известна повече като деменция или старческо оглупяване. Специално за тях беше разпространено новогодишно поздравление от Тодор Живков, което той с грижа за бъдещето написал през 1998 година и в предсмъртно желание заявил да бъде прочетено след двайсет години. Така беше обяснено в мрежата, която полудя по написаното преди двайсет години писмо. Тук моята математика показва една година отклонение, но това е без значение. Ето какво ни казва Тодор Живков от отвъдното: “Скъпи българи, бих ви нарекъл другари, защото вие сте ми такива, и винаги сте били…

 

Скъпи другари,

Трийсет и четири пъти съм отправял Новогодишно послание към Вас. Вгледах се във всичко, което съм ви казал през тези години, и реших да ви кажа нещо и за в бъдещето. Когато получите този поздрав, аз отдавна няма да съм между живите. Но се чувствам длъжен да направя нещо последно полезно на нашата страна.

 

Трийсет и четири пъти Аз и Партията Ви се отчитахме за всичко, което сторихме за Вас през годината. Като проследявам посланията, виждам огромния скок, който постигнахме като народ за това време.

 

Населението на страната ни при първото ми послание бе 7 милиона, а при последното – 9.

Икономиката се е увеличила като размер 23 пъти. Помислете – когато слушате този запис, ще са минали около 30 години откакто България се отказа от социализма. Помислете, за тези 30 години дали е постигнато това, което постигнахме за предните 34 години? Увеличила ли се е икономиката 23 пъти? Ние го постигнахме, народът го постигна, значи е било възможно.“

 

По нататък Тодор Живков разяснява вълчите закони на капитализма и предрича (Ванга ряпа да яде!) всичко, което ще се случи в родината. За да завърши така: „Във вашите ръце е бъдещето ви. Веднъж победихме капитализма, колкото и невъзможно да изглеждаше. Изградихме своя щастлив свят.

 

Можете да го направите отново. Социализмът не е бил “Тодор Живков”. Тодор Живков е рожба на социализма. Социализмът е народът, той държи абсолютно всяка сила в обществото, неговият глас е гласът “божи”. Ако поискате като народ, можете да го имате отново, и никаква тиранична власт не може да ви спре…

 

Скъпи сънародници,

Това което е било, отново ще бъде…“

 

Това „пише“ Тодор Живков и като гледа човек БНТ, БТВ и НОВА в новогодишната нощ се убеждава, че е прав – това, което е било, отново е. Толкова отново е, че комшията си спомни как се хваща сръбска телевизия и се прехвърли на техен канал. Да не си мислите, че нещо някого критикувам. Напротив, искам да кажа, че тази Нова година започна с нещо подходящо за всеки пациент и най-вероятно така и ще продължи. Това ще стане ясно още днес от визитацията. И не завиждайте на Перник, че там се провеждаше визитация и в почивните дни, хич не е за завиждане отделение с такава авария.

 

Източник: https://www.reduta.bg/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев