Община Сливен

Приключи проект "Топъл обяд в община Нова Загора"

..................................................
02.01.2020 / 15:45

На 31.12.2019 г. приключи проект BG05FMOP001-3.002-0130-C04 „Топъл обяд в община Нова Загора” Обществена трапезария. В периода от 26.09.2016 г. до 31.12.2019 г. през социалната услуга са преминали 119 лица от община Нова Загора. Всеки работен ден на потребителите се предоставяше топъл обяд, който включваше: супа, основно ястие, хляб и по възможност десерт, като стойността на един храноден на едно лице бе съответно 2.50 лв. Една част от лицата вземаха топлата храна от пункта към Домашен социален патронаж, а на останалите, които имат затруднения с придвижването или живеят извън града, тя им се доставяше до дома.

Проектът бе финансиран от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, с финансовата подкрепа на Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица и подкрепата на Европейския съюз.

Целта на проекта бе да се намали броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни, с оглед преодоляване на основно материално лишение, като се осигуряваше безплатен топъл обяд за нуждаещите се лица.

По проект BG05FMOP001-3.002-0130-C04 „Топъл обяд в община Нова Загора” ежемесечно се предоставяха и съпътстващи услуги: индивидуално/групово консултиране и съдействие за ползване на социални и/или административни услуги, за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене, както и индивидуално и групово консултиране в отговор на конкретни нужди и проблеми на потребителите.

В резултат от изпълнение на дейностите по проекта бе подобрено качеството на живота и се намали броя на живеещите в бедност лица, като се предоставяше топъл обяд, съобразен с нормите за здравословно и балансирано хранене.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев