Община Сливен

В библиотека „Зора” се проведе обучение информационна грамотност

-------
19.12.2019 / 15:06

В Библиотека „Зора” се проведе обучение на група ученици от девети клас на СУ „П.К.Яворов”. Темата бе информационна грамотност - работа с онлайн бази данни, намиране на образователна и специализирана информация, разпознаване на фалшивите новини.

 

Инициативата на библиотеката и на преподавателите е продиктувана от желанието да се е подобри библиографско-информационната грамотност на учащите се – нещо изключително важно за тяхната бъдеща реализация като студенти и специалисти, като активни граждани и в намирането на работа.

 

Наред с развлекателните и комуникационни функции на Интернет, учениците трябва да се научат да ползват огромните образователни ресурси в мрежата.

 

Пред младежите бе демонстрирана и дигиталната база данни на „Зора”, която е достъпна за всички. Обучението е част от проект Библиотека „Зора“ – място за неформално образование, който е сред 22-та проекта на граждански организации в страната, спечелили финансиране в рамките на третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев