Община Сливен

Съвместна изложба на Кунчо Кунчев и Петър Кайраков в галерия "Седем"

.........................................................
17.12.2019 / 17:34

Съвместна изложба на известните сливенски творци Кунчо Кунчев и Петър Кайраков беше открита на 16 декември в галерия „Седем”. На откриването присъстваха приятели и колеги на творците, както и ценители на изкуството. Изложбата бе открита от Дора Куршумова, собственик на галерия „Седем” и председател на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

 

Кунчо Кунчев представя 22 скулптури от камък, изобразяващи различни риби, морско конче, русалка, тела и др. Петър Кайраков е подредил 9 големи платна в прекрасни пастелни цветове, нарисувани с акварел, туш и цветни моливи, както и 6 рисунки с туш.

 

По време на откриването художниците споделиха, че в изложбата представят творби, които са създали през тази година. Докато подреждали заедно експозицията, двамата с изненада открили, че творбите им тематично се допълват. Кунчо Кунчев и Петър Кайраков казаха още, че това не е първата им съвместна изложба и благодариха на Дора Куршумова за идеята двамата да представят заедно творбите си в галерия „Седем”.

 

Изложбата ще остане в галерията до края на годината.

 

Тя е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев